Yhteistyötä tulevaisuuden hyväksi

Ei kommentteja

Finnpulpin suunnittelema tehdashanke on edennyt ympäristövaikutusten arviointiprosessiin. Prosessin aikana käydään läpi kaikilla mittasuhteilla merkittävän tehdashankkeen vaikutukset niin alueen luonnolle kuin ihmisille. Tutkimme ja mallinnamme, haastamme ja kuuntelemme, keräämme tietoa ja laajennamme ymmärrystä, miten Sorsasaloon suunniteltu sellutehdas vaikuttaa ympäristöönsä lyhyellä ja pitkällä aikajänteellä. Tätä työtä teemme Suomen parhaiden osaajien kanssa. Myös tiukka lainsäädäntö auttaa ja ohjaa meitä suuntaan, joka varmistaa vastuullisen prosessisuunnittelun pitkälle tulevaisuuteen.

Toimin Finnpulpissa tehdasprojektista vastaavana johtajana. Haluan osaltani edistää luottamuksellista ilmapiiriä hankkeen parissa työskentelevien asiantuntijoiden ja osaajien, sekä eri sidosryhmien välillä. Tämä laaja joukko koostuu paikallisten ihmisten lisäksi, metsäteollisuudessa työtä tekevistä ihmistä ja suuresta joukosta logistiikan, rakentamisen, palvelutuotannon sekä julkishallinnon ihmisistä.

Tämä blogi on tarkoitettu vuorovaikutuskanavaksi, joka kertoo ja kerää tietoa hankkeen  eri sidosryhmiltä. Ympäristövaikutusten arvioinnin aikana Pöyryn asiantuntijat kertovat havainnoistaan ja vastaavat ihmisten kysymyksiin. Hankkeen edetessä lupa- ja rahoitusvaiheesta suunnittelu- ja rakennusvaiheeseen siirtyy blogin ääni näistä projekteista vastaaville. Blogin tavoitteena on olla avoin foorumi hankkeen seuraamiselle aina näin ensi metreistä tehtaan käynnistymiseen.

Juuri tällä hetkellä me Finnpulpissa analysoimme lupaprosessiin liittyviä lausuntoja. Niitä saapui heinäkuun lopussa olleeseen määräaikaan mennessä 39 kpl. Tämän ja viranomaisten toimittaman arviointiohjelman loppulausunnon jälkeen tarkennamme jo lomakauden jälkeen alkanutta ympäristövaikutusten. Aiheeseen liittyvää keskustelua voitte seurata tämän blogin välityksellä.

Keskustellaan

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot
medialle

Finnpulp

Martti Fredrikson
toimitusjohtaja
martti.fredrikson@finnpulp.fi

Tehdashanke

Timo Piilonen
johtaja
timo.piilonen@finnpulp.fi