Yhteistyöllä kohti maalia – toimitusjohtajan ajatuksia uuden vuoden kynnyksellä

Ei kommentteja

Finnpulpin liiketoiminnan ytimenä on kotimaisen uusiutuvan raaka-aineen ja huippuosaamisen yhdistäminen globaalien markkinoiden kasvaviin tarpeisiin. Toteutuessaan se tuo hyvinvointia alueelle kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.
 
Kulunut vuosi on vienyt Finnpulpin toimintaa eteenpäin monella saralla. Hanketta oli valmisteltu pienessä piirissä – yhtiön ja esimerkiksi Kuopion kaupungin elinkeinojohdon kanssakäymisen avulla. Julkisuuteen hanke tuotiin helmikuun 2015 alussa, jolloin saatettiin kertoa mittavasta investointisuunnitelmasta kotimaisen havupuun jalostamisesta erilaisiksi biotuotteiksi Kuopion Sorsasalossa.

Toinen tärkeä vaihe koettiin vapun tienoilla, kun kerroimme uusista sijoittajista. Finnpulp sai mukaan kolme tunnettua suomalaista sijoittajatahoa. Tämän myötä ympäristövaikutusten arviointiprosessi, YVA, voitiin aloittaa välittömästi.

Finnpulpin lähtökohtana kaikessa toiminnassaan on perusteellisuus, avoimuus ja yhteistyö. Tämä on näkynyt myös ympäristövaikutusten arviointiprosessissa. Haluamme olla tarkasti selvillä suuren hankkeen vaikutuksista ympäristöön. Selvitystyön laadinnassa on käytetty alan parhaita tutkijoita ja asiantuntijoita. Lisäksi työtä on tehty tiiviisti yhdessä alueen asukkaiden ja laajapohjaisen yhteistyöryhmän kanssa. Tiedotuksessa olemme käyttäneet perinteisten tapojen lisäksi tätä omaa blogiamme. Www-sivuillamme on syksyn aikana vieraillut tuhansia kävijöitä, yksin blogia on lukenut noin 1 600 kävijää kuukaudessa.

Vuoden aikana olemme vierailleet lukuisissa tilaisuuksissa – puhuneet, keskustelleet paneeleissa ja vaihtaneet ajatuksia hankkeesta. Olemme tavanneet rahoittajia, yhteistyökumppaneita, metsäalan tutkijoita, ministereitä ja muita päättäjiä. Ilmapiiri on ollut yksinomaan kannustavaa ja yhteistyöhenkistä. Tästä hyvänä osoituksena on EU-komissaari Jyrki Kataisen joulukuinen lausunto biotuotehankkeeseen kohdistuvasta julkisen rahoituksen mielenkiinnosta.

Meidän hankkeen vetäjien kannalta joulukuun 3. päivä oli juhlahetki. Järkälemäinen YVA-selostus valmistui ja se esiteltiin julkisuudelle. Selostuksesta käy hyvin ilmi hankkeen vaikutukset luontoon, ihmisiin ja yhteiskuntaan. Selväksi tulee, että hankkeen paikallis- ja kansantaloudelliset vaikutukset ovat erittäin positiivisia. Se tuo lisää tuhansia työpaikkoja ja vahvistaa maamme vientituloa 1 % verran. BKT-vaikutus Itä-Suomelle on 4 %, Kuopion alueelle 10 %.  

Seuraavaksi edessä on ympäristöluvan valmistelu ja vaikutusten arviointiin liittyvän viranomaislausunnon valmistuminen keväällä 2016.  Omasta puolestani kiitän kaikkia hankkeeseen osallistuneita ja toivotan jo nyt kaikkea hyvää alkavalle vuodelle.

Oikein hyvää Joulun aikaa kaikille!

Martti

Keskustellaan

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot
medialle

Finnpulp

Martti Fredrikson
toimitusjohtaja
martti.fredrikson@finnpulp.fi

Tehdashanke

Timo Piilonen
johtaja
timo.piilonen@finnpulp.fi