Ympäristölupa pohja hankkeen kolmannelle vaiheelle

Ei kommentteja

Finnpulpin Itä-Suomen aluehallintovirastolta maaliskuun lopussa saama tiukka ympäristölupa on pitänyt yhtiön avainhenkilöt liikkeellä. Pitkän odottelun jälkeen sijoittajaneuvotteluita on voitu jälleen aktivoida, samalla kun keskittyen tehtaan esisuunnittelun haasteisiin. Hankkeen kolmas vaihe on käynnistymässä vauhdilla.

Viime vuoden lopulla aloitimme selvitystyöt digitaalisuuden kokonaisvaltaisesta hyödyntämisestä tuotantolaitoksen ja liiketoiminnan suunnittelussa. Maailman ensimmäisen alusta alkaen uudet digitaaliset ja koneälyn mahdollisuudet hyödyntävän biotuotetehdas-konseptin valmistelussa ovat mukana alan kärkiosaajat. Sen avulla tehostamme tehtaan sisäisiä prosesseja ja rakennamme raaka-ainetoimittajilta aina asiakkaille ulottuvan palveluketjun ja ekosysteemin. Uusi toimintamalli tuo samalla työvälineitä ympäristövaikutusten totuttua parempaan hallintaan.

Digitaalisuus ulottuu myös puuvirtojen ohjaukseen. Kuten monien asiantuntijoiden suusta olemme kuulleet, niin puuta kasvaa maassamme riittävästi isojen biohankkeiden raaka-ainetarpeen kattamiseksi. On kuitenkin tärkeää kehittää puun korjuun, luokitusten sekä kauppa- ja toimitustapojen toimintoja. Tähän uudet ratkaisut tarjoavat paljon mahdollisuuksia, joita haluamme viedä alan toimijoiden kanssa eteenpäin.

Finnpulp tulee valmistuessaan olemaan maailman suurin ja modernein havupuuhun perustuva biotuotetehdas. Elinkeinoministeri Lintilää lainaten, hankkeen taustalla on toimialan paras osaaminen. Finnpulp hyödyntää maassamme vuosikymmeniä kehitettyä metsäteollisuuden liiketoiminnan klusteriosaamista ja digitaalisen kehityksen tarjoamia mahdollisuuksia täysimääräisesti. Meistä on upeaa tehdä kaikki tämä yrittäjävetoisesti uutta luoden, oma osaaminen likoon laittaen, ilman suuryhtiön valmiita resursseja.

Olemme iloisia Kuopion kaupungin ja koko maakunnan sitoutumisesta hankkeeseen. Ympäristöluvan saamisen myötä fokuksemme on siirtynyt pidemmälle tulevaisuuteen ja lopullisen toteuttamispäätöksen valmisteluun. Sen uskomme valmistuvan ensi vuoden loppuun mennessä.

Keskustellaan

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot
medialle

Finnpulp

Martti Fredrikson
toimitusjohtaja
martti.fredrikson@finnpulp.fi

Tehdashanke

Timo Piilonen
johtaja
timo.piilonen@finnpulp.fi