Valmiina tehtaan perussuunnitteluun

Ei kommentteja

Kirjoittaja: Martti Fredrikson, Finnpulp

Finnpulpin alkuvuotta ovat sävyttäneet positiiviset tunnelmat. Sellumarkkinoiden yleinen vahvistuminen on osaltaan lujittanut alan ja sen ulkopuolisten sijoittajien kiinnostusta Suomen metsäteollisuuteen ja Finnpulpin hankkeeseen. Lukuisat Suomi 100-juhlat ovat luoneet myönteistä ilmapiiriä ja tuoneet maallemme hyvää näkyvyyttä.

Viime vuonna meille myönnetty ympäristölupa sekä nyt tammikuussa lainvoiman saanut tehdasalueen kaava ovat tärkeitä ja välttämättömiä välietappeja työssämme kohti projektin toteutusta. Ympäristöluvan osalta valitusmenettely on vielä käynnissä ja päätöstä siihen odotamme alkukesästä. Lainvoimaisen ympäristöluvan saaminen on hankkeen toteutumisen perusedellytys. Se on kuin ajokortti auton ostoa harkitsevalle: ilman sitä ei maailman moderneintakaan autoa tai biotuotetehdasta voida käyttää. Vaikka ne olisivat suunniteltu lajissaan maailman ympäristöystävällisimmäksi.

Finnpulpin arvoja ovat yrittäjähenkisyys, vastuullisuus ja avoimuus. Haluamme kehittää, kehittyä sekä olla vastuullinen toimija omassa kuopiolaisessa yhteisössämme, siinä missä maailmalla asiakkaidemme parissa. Ympäristölupamme ehdot ovat tiukemmat kuin mitkään vaatimukset, joita alan toimijoille on tähän mennessä asetettu. Silti suhtaudumme saamaamme päätökseen positiivisesti.

Ympäristöasioiden hoito on Finnpulpille osa vastuullisen toiminnan perustaa. Kestävä yhteisö syntyy kestävistä teoista, eli päätöksistä ja niitä tukevasta toiminnasta. Luvan vahvistuttua me lupaamme taata kuopiolaisille taloudellisen hyvinvoinnin lisäksi elinkelpoisen ympäristön, jota tehtaan olemassaolo ei uhkaa.

Nyt valmistelemme seuraavan hankevaiheen, eli perussuunnittelun aloittamista. Siihen tarvittavan rahoituksen turvaaminen on ollut tärkein tehtävämme viime ajat. Tähän on liittynyt kovaa työtä ja paljon neuvotteluja. Siihen meitä on innostanut alustavan luvan myötä hankkeen saama laaja kiinnostus.

Finnpulpin kaltaisella, suuressa uudishankkeessa emme keskustele yksin rahasta, tarvitaan uskottavia partnereita ja alan teollisia toimijoita. Jo nyt voimme todeta, että suomalaista osaamista arvostetaan alalla. Näin yhteyksiä kansainvälisiinkin toimijoihin on ollut helppo solmia.

Talven kääntyessä kohti kevättä valo antaa meille voimaa ja usko tulevaan lisääntyy. Olemme astumassa seuraavaan vaiheeseen.

Keskustellaan

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot
medialle

Finnpulp

Martti Fredrikson
toimitusjohtaja
martti.fredrikson@finnpulp.fi

Tehdashanke

Timo Piilonen
johtaja
timo.piilonen@finnpulp.fi