Finnpulp main image

Aapo Nikunen nimetty Finnpulpin johtajistoon

21.5.2019

Biotuotetehdasta Kuopioon suunnitteleva Finnpulp Oy on vahvistanut hankeorganisaatiotaan kokeneella rahoitus- ja lakiasioiden ammattilaisella Aapo Nikusella.

Nikunen aloitti Finnpulpin rahoitus- ja lakiasioista vastaavana johtajana toukokuussa. Hän siirtyi tehtävään Griffin Refineries Oy:stä. Tätä ennen Nikunen työskenteli lähes 13 vuotta Metsä Groupissa, viimeksi konsernin rahoitusjohtajana, ennen siirtymistään varainhoitoyhtiö Aberdeeniin Kööpenhaminaan ja myöhemmin rakennusyhtiö YIT:lle rahoitusjohtajaksi. Vuosina 2012 – 2015 hän toimi sähköverkkoyhtiö Elenian talous- ja rahoitusjohtajana. Finnpulpiin hän tuo mukanaan vahvaa osaamista niin kansainvälisen rahoituksen, omaisuudenhallinnan kuin merkittävien investointiprojektien toteutuksessa sekä riskienhallinnasta.

Koulutukseltaan Nikunen on varatuomari, MBA ja KTM. Nikunen raportoi yhtiön CFO:lle.

Finnpulpin biotuotetehdas tulee valmistuessaan olemaan maailman suurin yksilinjainen havusellutehdas. Biotuotetehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 1,2 miljoonaa tonnia sellua. Lisäksi se tuottaa 60 000 tonnia mäntyöljyä ja yhden terawattitunnin (TWh) biosähköä valtakunnan verkkoon. Puuraaka-ainetta tehdas käyttää 6,7 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Tehtaan toiminnan arvioidaan olevan täydessä tuotannossa vuonna 2022. Kokonaisuudessaan yli 1,4 miljardin euron tehdasinvestoinnin vaikutus Suomen vientituloon on tuotannon käynnistymisen myötä +1 % ja sen pysyvä työllistämisvaikutus on valtakunnallisesti noin 3 400 henkeä vuodessa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Aapo Nikunen, +358 50 084 8116, 

aapo.nikunen@finnpulp.fi

Henkilökuvan lataus: lataa Aapo Nikusen henkilökuva tästä linkistä.

Yhteystiedot
medialle

Finnpulp

Martti Fredrikson
toimitusjohtaja
martti.fredrikson@finnpulp.fi

Tehdashanke

Timo Piilonen
johtaja
timo.piilonen@finnpulp.fi